Наслов:

БЛЕСКАВИ УМЕТНИЧКИ ПЕРСПЕКТИВИ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАРИЈА СТРЕЗОВА, ПИЈАНО

Објавено на: 10.04.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7066 | Страна: 14

Програма:
Соната во G-dur од Јозеф Хајдн, Токата оп. 7 од Роберт Шуман и 9 етиди од оп. 25 од Фредерик Шопен.
Учесници:
Марија Стрезова - пијано

Клучни зборови:
Владо Чучков Роберт Шуман Фредерик Шопен Јозеф Хајдн Соната во G-dur Марија Стрезова 1986 Токата оп. 7 9 етиди од оп. 25

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат