Наслов:

ВЕЧЕР НА ВЕЛИКАНИ

КОН КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТИЧКОТО ДУО КОРОЉЛОВ-ХАЏИГЕОРГИЕВА

Издадено на: 28.03.1986
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 14073 | Страна: 6

Програма:
Соната за две пијана и удиралки од Бела Барток, Концерт за две пијана од Игор Стравински и Концерт во C-dur од Јохан Себастијан Бах.
Учесници:
Пијано дуо Корољов-Хаџигеоргиева; останати учесници: Емил Клан - перкусии, Зоран Марјановиќ - перкусии

Клучни зборови:
1986 Бела Барток Димче Николески Евгениј Корољов Емил Клан Зоран Марјановиќ Игор Стравински Јохан Себастијан Бах Концерт во C-dur Концерт за две пијана Љупка Хаџигеоргиева Пијано дуо Соната за две пијана и удиралки

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат