Наслов:

ХОМОГЕНА ЕКИПА

ЗА КОНЦЕРТОТ НА КВАРТЕТОТ НА БУГАРСКОТО РАДИО

Објавено на: 14.03.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7043 | Страна: 10

Програма:
Гудачки квартет „Смртта и девојката“ бр. 14 од Франц Шуберт, Гудачки квартет оп. 10 од Клод Дебиси и Гудачки квартет во F-dur од Морис Равел.
Учесници:
Гудачки квартет на Бугарското радио

Клучни зборови:
Гудачки квартет оп. 10 Владо Чучков Клод Дебиси Франц Шуберт Морис Равел Гудачки квартет во F-dur 1986 Гудачки квартет на Бугарското радио Гудачки квартет Смртта и девојката бр. 14

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат