Наслов:

ЧИСТ СТИЛ И СОВРШЕНА ТЕХНИКА

КОН ПРЕМИЕРАТА НА БАЛЕТОТ ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО ОД П.И.ЧАЈКОВСКИ НА СЦЕНАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Издадено на: 08.03.1986
Автор: Татјана Петковска
Периодика: Нова Македонија
Број: 14053 | Страна: 7

Програма:
Балет „Лебедово езеро“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Зоица Пуровска, Тања Вуисиќ, Марин Црвенов, Зоран Велевски, Екрем Хусеин, Хаџиманов, Филиповска, Спасовска, Радовановиќ, Хусеин, Матевска, Баталаков, Велков, Ветерова, Стојанова, Симеонова, Јовановска.

Клучни зборови:
1986 Баталаков Велков Ветерова Екрем Хусеин Зоица Пуровска Зоран Велевски Јовановска Лебедово езеро Марин Црвенов Матевска МНТ Петар Илич Чајковски Радовановиќ Симеонова Спасовска Стојанова Тања Вуисиќ Татјана Петковска Филиповска Хаџиманов Хусеин

Оригинален извадок: