Наслов:

ИСКЛУЧИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

ЗА РЕЦИТАЛОТ НА КОНТРАБАСИСТОТ ВЕЛКО ТОДЕВСКИ, ПИЈАНО ПРИДРУЖБА ТОДОР СВЕТИЕВ

Издадено на: 28.02.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7031 | Страна: 10

Програма:
Соната во A-dur од Кристијан Бах, „Аве Марија“ од Франц Шуберт, „Љубовно задоволство“ од Џовани Батиста Мартини, „Тажна песна“ од Габриел Форе, „Малагена“ од Исак Албениц и др.
Учесници:
Велко Тодевски - контрабас; пијано придружба: Тодор Светиев

Клучни зборови:
1986 Аве Марија Велко Тодевски Владо Чучков Габриел Форе Исак Албениц Кристијан Бах Љубовно задоволство Малагена Соната во А дур Тажна песна Тодор Светиев Франц Шуберт Џовани Батиста Мартини

Оригинален извадок: