Наслов:

МОЖЕ, ИЛИ, НЕ МОЖЕ

Концерт на Македонската филхармонија

Објавено на: 27.02.1986
Автор: Димче Николески
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Увертира „Крадливата страчка“ од Росини, Концерт за флејта и оркестар во G-dur од Штамиц и Симфонија бр. 6 од Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија, Ангел Шурев, Никола Атанасов
Забелешка:
Концерт на Македонската филхармонија

Клучни зборови:
Концерт за флејта и оркестар во G-dur Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија Ангел Шурев Увертира Крадливата страчка Бетовен Симфонија бр. 6 Никола Атанасов Штамиц Росини Димче Николески 1986

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат