Наслов:

СПЕКТАКУЛАРНО И…ПОНЕКОГАШ СУВО!

ЗА ПРЕМИЕРНАТА ПОСТАВКА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА НА ОПЕРЕТАТА ЦИГАНИНОТ БАРОН ОД ЈОХАН ШТРАУС-СИНОТ

Издадено на: 19.02.1986
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7023 | Страна: 10

Програма:
Оперета „Циганинот Барон“ од Јохан Штраус - синот
Учесници:
Искра Божиновска, Љиљана Зенделска, Анастазија Мухиќ, Никола Гагов, Миомир Тасиќ, Бранимир Стефановиќ, Мира Тасевска, Зорица Стошиќ, Илија Црвенов, Драган Шојлев, Борис Трајанов, Лазар Белевски; диригент: Ангел Шурев

Клучни зборови:
1986 Анастазија Мухиќ Ангел Шурев Борис Трајанов Бранимир Стефановиќ Владо Чучков Драган Шојлев Зорица Стошиќ Илија Црвенов Искра Божиновска Јохан Штраус Лазар Белевски Љиљана Зенделска Миомир Тасиќ Мира Тасевска Никола Гагов Циганинот Барон

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат