Наслов:

ВИСОК РЕПРОДУКТИВЕН ДОСТРЕЛ

Настап на Македонската филхармонија под диригентство на Станко Шепиќ

Објавено на: 30.01.1986
Автор: Димче Николески
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 2 оп. 18 од Рахмањинов и Симфонија бр. 5 во c-moll од Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија, Станко Шепиќ, Лејла Пуља
Забелешка:
Настап на Македонската филхармонија под диригентство на Станко Шепиќ

Клучни зборови:
Концерт за пијано и оркестар бр. 2 Оп. 18 Лејла Пуља Бетовен Рахмањинов Станко Шепиќ Димче Николески 1986 Симфонија бр. 5 во c-moll Македонско радио - Радио Скопје Македонскa филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат