Наслов:

ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ


Издадено на: 19.01.1986
Автор: О.Б.
Периодика: Нова Македонија
Број: 14005 | Страна: 8

Програма:
Џез музика: „Некого сакам“ од Гершвин, „Твојата близина“, „Се од мене“ и др.
Учесници:
Танцов оркестар на РТС; диригент: Воислав Симиќ, Србија; солисти: Ана Костовска, Нада Кнежевиќ и „Њу Свинг“ квартетот, Словенија
Забелешка:
за концертот на Танцов оркестар на РТС гости Војислав Симиќ, Ана Костовска, Нада Кнежевиќ, Њу свинг квартет

Клучни зборови:
1986 Ана Костовска Воислав Симиќ Гершвин Нада Кнежевиќ Некого сакам Њу Свинг квартет Се од мене Танцов оркестар на РТС Твојата близина

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат