Наслов:

ВЕЧЕР НА ДОМАШНО ТВОРЕШТВО


Објавено на: 22.12.1984
Автор: Веселинка Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13621 | Страна: 7

Програма:
Третата од циклусот „Темпери“ од Тома Прошев, Концерт за пијано и оркестар од Тоде Новачевски и Ораториум „Илинден“ од Михајло Николовски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Валери Стефановски - пијано; Благоја Николовски - тенор; Георги Божиков - бас
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија, диригент Ангел Шурев

Клучни зборови:
Валери Стефановски Македонска филхармонија Михајло Николовски Георги Божиков Веселинка Бабамова Тоде Новачевски 1984 Ангел Шурев Ораториум Илинден Концерт за пијано и оркестар Третата од циклусот Темпери Тома Прошев Благоја Николовски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат