Наслов:

ВИСОКО УМЕТНИЧКО НИВО


Објавено на: 21.12.1984
Автор: Марија Цветковиќ
Периодика: Нова Македонија
Број: 13620 | Страна: 10

Програма:
Соната за виолина и пијано во h-moll од Респиги, Соната виолина и пијано во c-moll од Григ, Соната за виолина и пијано од Аврамовски и Соната во два става за виолина и пијано од Моцарт.
Учесници:
Ратка Димитрова - виолина; Јокут Михаиловиќ - пијано
Забелешка:
кон настапот на Ратка Димитрова и Јокут Михајловиќ во галеријат на Српската Академија на науките и уметностите

Клучни зборови:
Марија Цветковиќ Соната за виолина и пијано во h-moll Соната виолина и пијано во c-moll Моцарт Соната во два става за виолина и пијано Ратка Димитрова Григ Респиги Соната за виолина и пијано Јокут Михаиловиќ Аврамовски 1984

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат