Наслов:

УБАВ ГЕСТ


Издадено на: 27.10.1984
Автор: Н.Н.
Периодика: Нова Македонија
Број: 13567 | Страна: 7

Програма:
Кончерто гросо од Корели, Симфонија од Вивалди, Симфонија од Менделсон и Антички танци од Респиги.
Учесници:
Загрепски солисти; диригент: Тонко Ниниќ
Забелешка:
Кон концертот на Загрепските солисти

Клучни зборови:
‚ Симфонија 1984 Антички танци Вивалди Загрепски солисти Кончерто гросо Корели Менделсон Респиги Тонко Ниниќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат