Наслов:

ВРВНО ИСПОЛНИТЕЛСТВО


Издадено на: 13.10.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13553 | Страна: 7

Програма:
Предигра кон операта „Грабнување од Сарајот“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија бр. 6 од Дмитриј Шостакович и Клавирски концерт бр. 3 од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Московски државен симфониски оркестар; диригент: Вероника Дударова; Љубов Тимофеева - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Московскиот државен симфониски оркестар, диригент Вероника Дударова, солист Љубов Тимофеева

Клучни зборови:
1984 Вероника Дударова Волфганг Амадеус Моцарт Дмитриј Шостакович Клавирски концерт бр. 3 Љубов Тимофеева Московски државен симфониски оркестар Предигра кон операта Грабнување од Сарајот Ратка Димитрова Сергеј Прокофјев Симфонија бр. 6

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат