Наслов:

ЧИСТО КАКО СОЛЗА


Издадено на: 09.10.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6606 | Страна: 11

Програма:
Симфонија бр. 6 од Дмитри Шостакович, Пијано концерт бр. 3 од Сергеј Прокофјев и фрагменти од балети на Петар Илич Чајковски и Арам Хачатурјан.
Учесници:
Московска филхармонија; диригент: Вероника Дударова; Љубов Тимофеева - пијано
Забелешка:
за концертот на Московската филхармонија во Скопје

Клучни зборови:
1984 Арам Хачатурјан Вероника Дударова Владо Чучков Дмитри Шостакович Љубов Тимофеева Московска филхармонија Петар Илич Чајковски Пијано концерт бр. 3 Сергеј Прокофјев Симфонија бр. 6 фрагменти од балети

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат