Наслов:

УМЕТНИЧКИ ДОСТОИНСТВА


Издадено на: 06.10.1984
Автор: Веселинка Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13546 | Страна: 7

Програма:
Темпера два од Тома Прошев, Стари танци од Властимир Николовски, Еволуција од Ристо Аврамовски, Мајка себидна од Стојан Стојков, Монолог на Гоце од Томислав Зографски и Експеримент бр. 1 од Димитрије Бужаровски.
Учесници:
Камерен ансамбл на РТВ; диригент: Ванчо Чавдарски; Емилија Аврамовска - сопран; Георги Божиков - бас; Мите Грозданов - рецитатор
Забелешка:
Натап на Камерниот ансамбл на РТВ во рамки на Деновите на македонската музика, диригент Ванчо Чавдарски

Клучни зборови:
1984 Ванчо Чавдарски Веселинка Бабамова Властимир Николовски Георги Божиков Денови на македонска музика Димитрије Бужаровски Еволуција Експеримент бр. 1 Емилија Аврамовска Камерен ансамбл на РТВ Мајка себидна Мите Грозданов Монолог на Гоце Ристо Аврамовски Стари танци Стојан Стојков Темпера два Тома Прошев Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат