Наслов:

ДОБРА МУЗИКА ДОБРА РЕАЛИЗАЦИЈА


Објавено на: 28.09.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6597 | Страна: 13

Програма:
Суита за виолина и пијано од Сотир Голабовски, Два става за виолина и пијано од Димче Николески, Соната од Ристо Аврамовски, Соната од Стојан Стојков, Три дела од Благој Цанев.
Учесници:
Ратка Димитрова - виолина; пијано придружба: Стела Слејанска; Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано
Забелешка:
за концертот посветен на творештвото за солистички инструменти

Клучни зборови:
Димче Николески 1984 Соната Суита за виолина и пијано Ратка Димитрова Два става за виолина и пијано Благој Цанев Три дела Сотир Голабовски Стојан Стојков Ристо Аврамовски Стела Слејанска Евушка Трпкова-Елезовиќ Денови на македонска музика Владо Чучков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат