Наслов:

НЕСООДВЕТНА КОНЦЕПИРАНОСТ


Објавено на: 27.09.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6596 | Страна: 11

Програма:
Дела од Ристо Аврамовски, Димче Николески, Властимир Николовски, Петре Богданов-Кочко, Љубомир Бранѓолица и Томислав Зографски; Соната бр. 2 за пијано од Димитрије Бужаровски, „Шарпланинска приспивна“ од Тодор Скаловски и др.
Учесници:
Хор на РТС; диригент: Драган Шуплевски; Димитрије Бужаровски - пијано; солисти: Милка Ефтимова, Георги Божиков, Емилија Аврамовска; пијано придружба: Лилјана Иванова
Забелешка:
за концертот посветен на хорското творештво и на соло-песната

Клучни зборови:
Тодор Скаловски Ристо Аврамовски Љубомир Бранѓолица Емилија Аврамовска Томислав Зографски Хор на РТС Петре Богданов Кочко Денови на македонска музика Властимир Николовски Димче Николески Лилјана Иванова 1984 Димитрије Бужаровски Соната бр. 2 за пијано Милка Ефтимова Драган Шуплевски Владо Чучков Шарпланинска приспивна Георги Божиков

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат