Наслов:

РЕТКО ЕСТЕТСКО ЗАДОВОЛСТВО


Издадено на: 19.09.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13529 | Страна: 10

Програма:
Фантастична симфонија од Хектор Берлиоз и Шпанска симфонија за виолина и оркестар од Едуард Лало.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Благоја Димчевски - виолина
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија, диригент Ванчо Чавдарски, Благоја Димчевски, виолина

Клучни зборови:
1984 Благоја Димчевски Ванчо Чавдарски Едуард Лало Македонска филхармонија Ратка Димитрова Фантастична симфонија Хектор Берлиоз Шпанска симфонија за виолина и оркестар

Оригинален извадок: