Наслов:

МУЗИЧКО И ЕСТРАДНО ДОЖИВУВАЊЕ


Издадено на: 17.09.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6587 | Страна: 9

Програма:
Шпанска симфонија од Едуард Лало и Фантастична симфонија од Хектор Берлиоз.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Благоја Димчевски - виолина
Забелешка:
за концертот на Македонската филхармонија со виолинистот Благоја Димчевски а под диригентство на Ванчо Чавдарски

Клучни зборови:
1984 Благоја Димчевски Ванчо Чавдарски Владо Чучков Едуард Лало Македонска филхармонија Фантастична симфонија Хектор Берлиоз Шпанска симфонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат