Наслов:

ПИЈАНИСТИЧКИ РАСТЕЖ


Издадено на: 29.08.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6571 | Страна: 11

Програма:
Партита бр. 6 од Јохан Себастијан Бах, Соната во e-moll од Јозеф Хајдн, Шест музички моменти од Сергеј Рахмањинов и Соната бр. 7 од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Марија Стрезова - пијано
Забелешка:
За рециталот на пијанистката Марија Стрезова

Клучни зборови:
1984 Владо Чучков Јозеф Хајдн Јохан Себастијан Бах Марија Стрезова Партита бр. 6 Сергеј Прокофјев Сергеј Рахмањинов Соната бр. 7 Соната во e-moll Шест музички моменти

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат