Наслов:

ВОЕДНАЧЕНА ИЗВЕДБА


Објавено на: 11.08.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13490 | Страна: 6

Програма:
Фрагмент од балетот „Дон Жуан“ од Кристоф Вилибалд Глук, Кончерто гросо за две виолини, чембало и препарирано пијано од Алфред Шнитке, Концерт за виолина и гудачи од Антонио Вивалди и Концерт во d-moll од Феликс Менделсон.
Учесници:
Грузиски камерен оркестар; диригент: Лиана Исакаѕе, Грузија; солисти: Лиана Исакаѕе, Самсон Гонашвили и Наталија Манденова
Забелешка:
Охридско лето: Грузиски камерен оркестар

Клучни зборови:
1984 Грузиски камерен оркестар Антонио Вивалди Лиана Исакаѕе Феликс Менделсон Самсон Гонашвили Кристоф Вилибалд Глук Наталија Манденова Ратка Димитрова Фрагмент од балетот Дон Жуан Охридско лето чембало и препарирано пијано Кончерто гросо за две виолини Концерт во d-moll Концерт за виолина и гудачи Алфред Шнитке

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат