Наслов:

РЕТКА МУЗИЧКА ЛИЧНОСТ


Издадено на: 19.06.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13437 | Страна: 9

Програма:
Концерт бр. 2 од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 5 од Мирсадик Таџиев.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Захид Хакназаров, Узбекистан; Аљоша Султанов - пијано, Узбекистан
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија, диригент Захид Хакназаров, солист Аљоша Султанов- гости од Узбекистан

Клучни зборови:
1984 Аљоша Султанов Захид Хакназаров Концерт бр. 2 Македонска филхармонија Мирсадик Таџиев Ратка Димитрова Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 5

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат