Наслов:

ДОЛГО … ДОЖИВУВАЊЕ!


Објавено на: 31.05.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6494 | Страна: 10

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди
Учесници:
Октавијан Енигареску, Изабела Неве, Флорин Ѓорѓеску, Анастазија Низамова-Мухиќ, Георги Божиков; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
за „Риголето“ под диригентство на Томислав Шопов, со ОктавијанЕнигареску, Изабела Неве, Флорин Горгеску, Анастазија Низамова - Мухиќ и Георги Божиков

Клучни зборови:
1984 Октавијан Енигареску Изабела Неве Владо Чучков Флорин Ѓорѓеску Џузепе Верди Риголето Томислав Шопов Георги Божиков Мајски оперски вечери Анастазија Низамова-Мухиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат