Наслов:

УСПЕШНА КРЕАЦИЈА


Издадено на: 30.05.1984
Автор: Веселинка Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13417 | Страна: 11

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
Ремзие Алпер, Џемалија Кинчи, Стојан Стојанов, Асен Василев; диригент: Ангел Шурев
Забелешка:
Мајски оперски вечери:Винченцо Белини- „Норма“, диригент Ангел Шурев

Клучни зборови:
1984 Ангел Шурев Асен Василев Веселинка Бабамова Винченцо Белини Мајски оперски вечери Норма Ремзие Алпер Стојан Стојанов Џемалија Кинчи

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат