Наслов:

АНГАЖИРАНА ПРЕТСТАВА


Објавено на: 29.05.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6492 | Страна: 11

Програма:
Опера „Норма“ од Винченцо Белини
Учесници:
Ремзие Алпер, Џемалија Кинчи, Асен Василев, Стојан Стојанов; диригент: Ангел Шурев
Забелешка:
за „Норма“ под диригентство на Ангел Шурев, со Ремзие Алпер, Џемалија Кинчи, Асеп Василев и Стојан Стојанов

Клучни зборови:
Џемалија Кинчи Владо Чучков Ангел Шурев Норма Винченцо Белини Мајски оперски вечери Стојан Стојанов Асен Василев 1984 Ремзие Алпер

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат