Наслов:

СОЛИСТИЧКИ ОСЦИЛАЦИИ


Издадено на: 26.05.1984
Автор: Веселинка Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13413 | Страна: 7

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
Гордана Јефтовиќ, Предраг Протиќ, Андреас Колумбис; диригент: Ангел Шурев
Забелешка:
Мајски оперски вечери:Џузепе Верди- „Травијата“, диригент Ангел Шурев

Клучни зборови:
„Травијата“ 1984 Ангел Шурев Андреас Колумбис Веселинка Бабамова Гордана Јефтовиќ Мајски оперски вечери Предраг Протиќ Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат