Наслов:

СЛОЕВИТ ЖОРЖ ЖЕРМОН


Издадено на: 25.05.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6489 | Страна: 13

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
Гордана Јевтовиќ, Предраг Протиќ, Андреас Колумбис; диригент: Ангел Шурев
Забелешка:
за „Травијата“ под диригентство на Ангел Шурев со Гордана Јевтовиќ, Предраг Протиќ, Андреас Колумбис

Клучни зборови:
„Травијата“ 1984 Ангел Шурев Андреас Колумбис Владо Чучков Гордана Јевтовиќ Мајски оперски вечери Предраг Протиќ Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат