Наслов:

ИМПРЕСИВНА КАРМЕН


Објавено на: 23.05.1984
Автор: Веселинка Бабамова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13410 | Страна: 10

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе.
Учесници:
Росица Троева, Ваган Мирокијан, Давид Оханесјан, Лилјана Зенделска; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
Мајски оперски вечери: Жорж Бизе - „Кармен“, во насловна улога - Росица Троева, Бугарија

Клучни зборови:
Давид Оханесјан Веселинка Бабамова 1984 Росица Троева Ваган Мирокијан Жорж Бизе Кармен Александар Лековски Мајски оперски вечери Лилјана Зенделска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат