Наслов:

ЧУДЕСНА БОСОНОГА КАРМЕН


Издадено на: 23.05.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6486 | Страна: 11

Програма:
Опера „Кармен“ од Жорж Бизе
Учесници:
Росица Троева, Ваган Мирокијан, Давид Оханесјан, Лилјана Зенделска, Бранислав Попгеоргиев, Лазар Белевски, Кире Лијаковски, Јоана Јакимовска; диригент: Александар Лековски
Забелешка:
за „Кармен“ под диригентство на Александар Лековски, со Росица Троева, Ваган Мирокијан и Давид Оханесјан

Клучни зборови:
1984 Владо Чучков

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат