Наслов:

ЕКСПРЕСИВНА ИЗВЕДБА


Издадено на: 19.05.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13406 | Страна: 7

Програма:
Предигра кон операта „Грабливата страчка“ од Џоакино Росини, предигра кон балетот „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски, „Песни за мртвите деца“ од Густав Малер и Концерт за виолина и оркестар од Феликс Менделсон.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; Михајло Куфојанакис - виолина; Александра Ивановиќ - алт
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија, диригент Перо Петровски, солисти - Махјло Куфојанакис, виолина и Александра Ивановиќ, алт

Клучни зборови:
„Песни за мртвите деца“ 1984 Александра Ивановиќ Густав Малер Концерт за виолина и оркестар Македонска филхармонија Михајло Куфојанакис Перо Петровски Петар Илич Чајковски предигра кон балетот Ромео и Јулија Предигра кон операта Грабливата страчка Ратка Димитрова Феликс Менделсон Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат