Наслов:

СО РИЗИК, НО УСПЕШНО


Издадено на: 14.05.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6479 | Страна: 9

Програма:
Опера „Бал под маски“ од Џузепе Верди
Учесници:
Паулос Раптис, Анастасија Димитрова, Миомир Тасиќ, Бранимир Стевановиќ, Бранислав Попгеоргиев, Милка Ефтимова, Бранка Тодевска; диригент: Ангел Шурев
Забелешка:
за Вердиевата „Бал под маски“ под диригентство на Ангел Шуре на Скопскиот оперски ансамбл

Клучни зборови:
1984 Анастасија Димитрова Ангел Шурев Бал под маски Бранимир Стевановиќ Бранислав Попгеоргиев Бранка Тодевска Владо Чучков Мајски оперски вечери Милка Ефтимова Миомир Тасиќ Паулос Раптис Џузепе Верди

Оригинален извадок: