Наслов:

ОДЛИЧЕН КОЛЕКТИВЕН РЕЗУЛТАТ


Објавено на: 12.05.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13399 | Страна: 8

Програма:
Опера „Бал под маски“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Паулос Раптис, Анастасија Димитрова, Миомир Тасиќ, Милка Ефтимова, Бранка Тодевска, Драган Шојлев, Бранимир Стевановиќ, Бранислав Попгеоргиев; диригент: Ангел Шурев
Забелешка:
Кон изведбата на операта „Бал под маски“ од Џ. Верди, диригент Ангел Шурев

Клучни зборови:
Паулос Раптис Ангел Шурев Бранимир Стевановиќ Џузепе Верди Бранислав Попгеоргиев Ратка Димитрова 1984 Милка Ефтимова Мајски оперски вечери Анастасија Димитрова Драган Шојлев Миомир Тасиќ Бал под маски Бранка Тодевска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат