Наслов:

ПРЕЦИЗНО И УБЕДЛИВО


Издадено на: 10.05.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6476 | Страна: 8

Програма:
Две чудесни сонати за виолина и пијано бр. 1 и 2 и Пет мелодии оп. 35 од Сергеј Прокофјев.
Учесници:
Ферн Рашковиќ - виолина, Србија; Абро Валдма - пијано
Забелешка:
за настапот на виолинистката Ферн Рашковиќ од Белград во Салонот 19`19

Клучни зборови:
1984 Абро Валдма Владо Чучков Пет мелодии оп. 35 Сергеј Прокофјев Сонати за виолина и пијано бр. 1 и 2 Ферн Рашковиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат