Наслов:

РАЗЛИЧНИ ПРИСТАПИ


Објавено на: 05.05.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13392 | Страна: 7

Програма:
„Магнификат“ од Витомир Трифуновиќ, Симфонија бр. 4 од Антонин Дворжак и Концерт за пијано и оркестар во b-moll од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Оскар Данон; Милена Моллова - пијано, Бугарија
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија, диригент Оскар Данон, Белград, солист Милена Моллова, Бугарија

Клучни зборови:
Симфонија бр. 4 Македонска филхармонија Ратка Димитрова Концерт за пијано и оркестар во b-moll 1984 Милена Моллова Магнификат Витомир Трифуновиќ Петар Илич Чајковски Оскар Данон Антонин Дворжак

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат