Наслов:

СЛОБОДЕН И СОЧЕН ТОН


Издадено на: 28.04.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13387 | Страна: 7

Програма:
Ноктурна во cis-moll, Es-dur и H-dur и Соната во h-moll оп. 38 од Шопен, Популарни мелодии од Југославски, 4 мазурки од Шимановски, „Во чест на Скарлати“ од Властимир Николовски и Соната од Мајоши.
Учесници:
Икуко Ендо - пијано, Јапонија
Забелешка:
Кон концертот на Икуко Ендо - Јапонија

Клучни зборови:
1984 4 мазурки Es-dur и H-dur Властимир Николовски Во чест на Скарлати Икуко Ендо Југославски Мајоши Ноктурна во cis-moll Популарни мелодии Ратка Димитрова Соната Соната во h-moll оп. 38 Шимановски Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат