Наслов:

НЕРАМНОМЕРЕН ТЕК


Издадено на: 25.04.1984
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13384 | Страна: 8

Програма:
Опера „Риголето“ од Џузепе Верди.
Учесници:
Томислав Станковиќ, Паулос Раптис, Георги Божиков, Анастазија Низамова-Мухиќ, Мира Тасевска; диригент: Томислав Шопов
Забелешка:
Кон изведбата на операта „Риголето“ од Џузепе Верди, под диригентство на Томислав Шопов, со насловна улога на Слободан Станковиќ од Белград

Клучни зборови:
1984 Анастазија Низамова-Мухиќ Георги Божиков Јане Коџабашија Мира Тасевска Паулос Раптис Риголето Томислав Станковиќ Томислав Шопов Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат