Наслов:

ПРИЈАТНА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР


Издадено на: 19.04.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13378 | Страна: 8

Програма:
Соната од Корели, Сонатина во g-moll од Шуберт, Соната од Аврамовски, Сонатина од Барток и Скерцо од Брамс.
Учесници:
Румен Димитриев - виолина; Евушка Трпкова-Елезовиќ - пијано
Забелешка:
Кон настапот на Румен Димитриев, виолина и Евушка Трпкова - Елезовиќ, пијано

Клучни зборови:
1984 Аврамовски Барток Брамс Евушка Трпкова-Елезовиќ Корели Ратка Димитрова Румен Димитриев Скерцо Соната Сонатина Сонатина во g-moll Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат