Наслов:

ВИСОКИ МУЗИЧКИ ДОСТРЕЛИ


Издадено на: 24.03.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13352 | Страна: 7

Програма:
Увертира „Леонора“, Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во c-moll и Симфонија бр. 3 „Ероика“ од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ванчо Чавдарски; Јасминка Чакар - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија, диригент Ванчо Чавдарски, солист Јасминка Чакар - пијано

Клучни зборови:
1984 Ванчо Чавдарски Јасминка Чакар Концерт за пијано и оркестар бр. 3 во c-moll Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Ратка Димитрова Симфонија бр. 3 Ероика Увертира Леонора

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат