Наслов:

СУПТИЛНО КОНЦЕРТИРАЊЕ


Издадено на: 21.03.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13349 | Страна: 8

Програма:
Обработки на Варијации од Хајдн, Валцери од Шуберт, две Ноктурна од Дебиси и Валцер-поема од Равел и едно дело за две пијана од Моцарт.
Учесници:
Пијано дуо - Љупка Хаџи Георгиева и Евгениј Корољов
Забелешка:
Кон концертот на пијанистичкото дуо Љупка Хаџи Георгиева - Евгениј Корољов

Клучни зборови:
1984 Валцер Валцер-поема Варијации Дебиси Евгениј Корољов Љупка Хаџи-Георгиева Моцарт Ноктурна Пијано дуо Равел Ратка Димитрова Хајдн Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат