Наслов:

ОРИГИНАЛНО МУЗИЧКО ДЕЛО


Објавено на: 03.03.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13331 | Страна: 7

Програма:
Илинденски песни од Томислав Зографски и поп кантата „Елан“ од Александар Лековски
Учесници:
Македонска филхармонија; Академски хор „Мирче Ацев“; диригент: Александар Лековски; Георги Божиков - бас
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со учество на Академискот хор „Мирче Ацев“ - диригент Александар Лековски, солист Георги Божиков

Клучни зборови:
Александар Лековски Македонска филхармонија Ратка Димитрова Георги Божиков Академски хор Мирче Ацев 1984 Илинденски песни поп кантата Елан Томислав Зографски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат