Наслов:

ХРАБРО, ДОСТОИНСТВЕНО, АТРАКТИВНО


Издадено на: 01.03.1984
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 6418 | Страна: 10

Програма:
Тема со варијации од Тибор, Соната за контрабас и пијано од Дилман, Кончертино од Ретгер, Хабанера од Равел, Танц на сабји од Хачатурјан, Романса во F-dur од Бетовен, Вињета од Бранѓолица и Романса од Новосел.
Учесници:
Велко Тодевски - контрабас; пијано придружба: Јован Каровски
Забелешка:
кон концертот на контрабасистот Велко Тодевски во Уметничката галерија во Скопје

Клучни зборови:
1984 Бетовен Бранѓолица Вињета Владо Чучков Дилман Јован Каровски Кончертино Новосел Велко Тодевски Равел Ретгер Романса Романса во F-dur Соната за контрабас и пијано Танц на сабји Тема со варијации Тибор Хабанера Хачатурјан

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат