Наслов:

НАГОРНА ЛИНИЈА


Објавено на: 29.02.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13328 | Страна: 8

Програма:
Италијанска суита и Дивертименто од Игор Стравински, Соната од Клод Дебиси и Рапсодија од Томислав Зографски.
Учесници:
Зоран Димитровски - виолина; Весна Петрушевска - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Зоран Димитровски, виолина и Весна Петрушевска, пијано

Клучни зборови:
1984 Весна Петрушевска Дивертименто Зоран Димитровски Игор Стравински Италијанска суита Клод Дебиси Рапсодија Ратка Димитрова Соната Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат