Наслов:

НА НАЈВИСОКО НИВО


Објавено на: 16.02.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13315 | Страна: 7

Програма:
Предигра кон операта „Руслан и Људмила“ од Михаил Иванович Глинка, Концерт за пијано бр. 2 во c-moll од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 4 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Виенски симфоничари; диригент: Зденек Мацал; Олег Мајзенберг - пијано
Забелешка:
настап на Виенските симфоничари во Загреб предизвик големо интересирање во Југословенската музичка јавност

Клучни зборови:
Сергеј Рахмањинов Предигра кон операта Руслан и Људмила 1984 Виенски симфоничари Зденек Мацал Олег Мајзенберг Концерт за пијано бр. 2 во c-moll Петар Илич Чајковски Симфонија бр. 4 Ратка Димитрова Михаил Иванович Глинка

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат