Наслов:

ЗАВИДНО МАЈСТОРСТВО


Објавено на: 14.02.1984
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13313 | Страна: 9

Програма:
Соната во D-dur од Леклер, Италијанска суита од Стравински и популарни пиеси од Крајслер, Дворжак и Сен-Санс.
Учесници:
Јован Колунџија - виолина; Нада Колунџија - пијано
Забелешка:
Кон концертот на Јован Колунџија, виолина во пијано придружба на Нада Колунџија

Клучни зборови:
Дворжак Ратка Димитрова Крајслер Јован Колунџија Леклер Соната во D-dur Сен-Санс Италијанска суита Нада Колунџија 1984 Стравински популарни пиеси

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат