Наслов:

ПОСЕТЕНА ПРЕТСТАВА


Издадено на: 10.02.1984
Автор: Јане Коџабашија
Периодика: Нова Македонија
Број: 13307 | Страна: 7

Програма:
Опера „Мадам батерфлај“ од Џакомо Пучини.
Учесници:
Анастасија Димитрова, Милка Ефтимова, Никола Гагов, Илија Црвенов; диригент: Мјечислав Новаковски, Полска
Забелешка:
Кон изведбата на „Мадем Батерфлај“ од Џ. Пучини со солисти и ансамбли на операта на МНТ , под диригентство на Мјечислав Новаковски - Полска

Клучни зборови:
„Мадам Батерфлај“ 1984 Анастасија Димитрова Илија Црвенов Јане Коџабашија Милка Ефтимова Мјечислав Новаковски Никола Гагов Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат