Наслов:

РАЗИГРАНАТА ФЛЕЈТА


Издадено на: 02.02.1984
Автор: Димче Николески
Периодика: Нова Македонија
Број: 13301 | Страна: 10

Програма:
Сонати од Гаетано Доницети, Георг Фридрих Хендл, Франсис Пуланк и Сергеј Прокофјев, Суита од Георг Пауниниг и транскрипција на Кармен фантазија од Жорж Бизе.
Учесници:
Вернон Хил - флејта; Јасминка Чакар - пијано
Забелешка:
кон рециталот на Вернон Хил, флејта во пијано придружба на Јасминка Чакар

Клучни зборови:
1984 Вернон Хил Гаетано Доницети Георг Пауниниг Георг Фридрих Хендл Димче Николовски Жорж Бизе Јасминка Чакар Кармен фантазија Сергеј Прокофјев Соната Суита Франсис Пуланк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат