Наслов:

КРЕАТИВЕН МУЗИЧКИ ГОВОР


Објавено на: 29.12.1983
Автор: Сотир Голабовски
Периодика: Нова Македонија
Број: 13268 | Страна: 8

Програма:
Соната во D-dur од Вивалди/Респиги, Соната во G-dur од Моцарт, Соната бр. 3 во c-moll од Григ и Соната во h-moll од Респиги.
Учесници:
Ратка Димитрова - виолина; Јокут Михајловиќ - пијано
Забелешка:
кон настапот на Ратка Димитрова, виолина и Јокут Михајловиќ, пијано во Уметничката галерија

Клучни зборови:
Соната во G-dur Респиги Соната во D-dur 1983 Моцарт Јокут Михајловиќ Ратка Димитрова Григ Вивалди Сотир Голабовски Соната во h-moll Соната бр. 3 во c-moll

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат