Наслов:

МАКЕДОНСКИ РАМПАЛ


Објавено на: 24.11.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13235 | Страна: 8

Програма:
Сонати од Вивалди и Моцарт, Импровизација I од Тома Прошев и дела од Демерсман, Дебиси, Пуланк, Мадерна, Фукушима и Прокопиев.
Учесници:
Никола Атанасов - флејта; пијано придружба: Ладислав Палфи
Забелешка:
по долга и свесна апстиненција во знак на протест: концерт на Никола Атанасов, флејта со пијано-придружба на Ладислав Палфи

Клучни зборови:
Вивалди Прокопиев Пуланк Никола Атанасов Демерсман Ладислав Палфи 1983 Тома Прошев Импровизација I Соната Мадерна Моцарт Фукушима Ратка Димитрова Дебиси

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат