Наслов:

ЕПСКИ РАЗМАВ


Објавено на: 23.11.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13234 | Страна: 8

Програма:
Симфонија во c-moll од Луиџи Бокерини, Концерт за обоа од Јозеф Хајдн и Симфонија бр. 2 од Александар Бородин.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Ангел Шурев; Васил Атанасов - обоа
Забелешка:
Настап на Македонската филхармонија под диригентство на Ангел Шурев, солист на обоа Васил Атанасов

Клучни зборови:
1983 Симфонија во c-moll Луиџи Бокерини Ангел Шурев Александар Бородин Македонска филхармонија Симфонија бр. 2 Ратка Димитрова Јозеф Хајдн Концерт за обоа Васил Атанасов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат