Наслов:

ЗАВИДНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА


Објавено на: 12.11.1983
Автор: Ратка Димитрова
Периодика: Нова Македонија
Број: 13223 | Страна: 7

Програма:
Сонатина за пијано, Соната за пијано бр. 2, „Песна за војникот два метра в земја“ за глас, флејта и пијано, Љубовни и Хумористични од Димитрије Бужаровски
Учесници:
Димитрије Бужаровски - пијано; Милан Фирфов - баритон; Киро Божиновски - флејта
Забелешка:
Кон авторскиот концерт на Димитрије Бужаровски, со учество на Милан Фирфов, баритон и Киро Божиновски, флејта

Клучни зборови:
Песна за војникот два метра в земја за глас флејта и пијано Хумористични Киро Божиновски Димитрије Бужаровски Ратка Димитрова Милан Фирфов Сонатина за пијано Соната за пијано бр. 2 Љубовни 1983

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат